Mosselen van goede afkomst

Een begeleide fotowandeling rond overtuigend zakelijk communiceren

> meer info

Gedragsverandering realiseren: let op voor ‘glazen drempels’

glazen drempels

Net zoals het glazen plafond maakt dat vrouwen niet kunnen doorstoten naar topfuncties, zorgen ‘glazen drempels’ ervoor dat initiatieven rond gedragsverandering niet het publiek bereiken dat ze willen bereiken.

Een ziekenfonds dweilt het land af met een bus waarin je terecht kan voor conditietests en bewegingsadvies. Als je al op een plaats komt waar de folders over de bus liggen. Als je dan al een folder meeneemt. Als je al internet hebt. Als je al naar de site van de fitbus wil gaan voor de agenda. Als je al vrij bent op het moment dat de bus in je buurt halt houdt. Dan kan je daar tijdens een fietsproef je conditie laten testen.

Gratis. Dus daar zal wel wat volk op af komen.

Integendeel. Wie zijn de doorbijters die na dat hele hindernissenparcours hun conditie laten testen in de bus? Inderdaad, de overtuigden. Zij die al met hun conditie bezig zijn, al is dat misschien maar in gedachten.

Stel je voor dat die bus gewoon zonder boe of ba bij ons in het dorp komt staan. Als het markt is bijvoorbeeld, naast frituur Eugène, of tijdens de zomeroptredens. Gedaan dan met die hele overgeorganiseerde rimram van vooraf inschrijven en sportieve kledij en zorg dat je zeker op tijd bent en zo, gewoon de fiets op als er een vrij is. Ik ben er gerust op: er zal zeker een heel ander publiek komen opdagen. Een publiek dat al de drempels niet hoeft te nemen. Een publiek met een gemiddeld iets hogere body mass index, durf ik te denken.

En als de kandidaten even moeten wachten voor ze de fiets op kunnen, des te beter. Want ik geef het je op een briefje: ze zullen tijdens dat wachten over niks anders dan over hun conditie praten, ze zullen als het even kan van de test een wedstrijd maken en halfweg met piepende adem opgeven.

En vooral: ze zullen na de test niet meer lacherig beweren dat je toch van iets dood moet gaan. Om daarna misschien wel te verzaken aan de grote friet met dubbele tartaar van bij Eugène.Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s