Mosselen van goede afkomst

Een begeleide fotowandeling rond overtuigend zakelijk communiceren

> meer info

Instructief communiceren: laat geen interpretatieruimte

IMG_0389

De stad Turnhout bindt de strijd aan met wildvoederaars: het moet gedaan zijn met het voederen van kippen, want dat trekt ratten aan. Vanuit een eerlijke zorg om de ‘inwoners’ door goede informatie van het wildvoederen af te brengen, heeft de stad daarom bovenstaande mededeling geplaatst. Een mededeling waarin geen plaats is voor een u-tje meer, maar wel voor een ‘ter beschikking’ en een ‘bijgevolg’.

Maar dat terzijde. Ik vind deze boodschap toch wat veel leeswerk. En de kernboodschap staat pas onderaan. Want dat ‘Ik ben voldaan, dank u’ van die kip springt wel in het oog, maar het is een mededeling voor goede verstaanders. Bovendien zegt de tekst ‘Kippen krijgen dus best geen overvloed aan voedsel.’ Dat al te brave ‘best’, dat is de deur openzetten. Ook dat woord ‘oproep’ is mij wat te vrijblijvend. Daardoor laat deze instructie te veel interpretatieruimte.

Het resultaat? Inderdaad, wie die daar met zijn bijeengespaarde oude brood aankomt, vindt dat één keer toch geen kwaad kan. De ratten zullen lachen.Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s