Mosselen van goede afkomst

Een begeleide fotowandeling rond overtuigend zakelijk communiceren

> meer info

Positief formuleren: vermijd het opgeheven vingertje

weer-een-auto-minder

Met alle respect voor 11.11.11.: ik hang het niet onder mijn fietszadel, dat plaatje ‘Weer een auto minder’. Niet omdat ik tegen fietsen ben. Integendeel. Wel omdat ik die tekst zuur vind tegenover automobilisten. Die hadden misschien ook liever op hun tweewieler gezeten. Bovendien: wie weet rij ikzelf morgen weer met mijn wagen rond en dan heb ik niet veel recht van spreken.

Maar de belangrijkste reden dat ik het plaatje niet onder mijn zadel hang, is dat ik het niet heb voor het opgeheven vingertje dat vaak het neveneffect is van negatieve formuleringen.

Neen, geef mij dan maar zo’n fietstas van de fietsersbond met daarop de boodschap ‘Weer een fiets bij!’ Dat is tenminste positief geformuleerd. Al had er misschien beter ‘Weer een fietser erbij’ gestaan, dat bekt beter. Maar ik wil niet chagrijnig doen.

fietstasFB1-kl

Anderzijds heeft het 11.11.11.-plaatje dan weer het voordeel dat het ook op andere plaatsen dan onder een fietszadel bruikbaar is. Ik kijk eigenlijk al lang uit naar de eerste moto met zo’n plaatje. Of een tractor. Een straaljager misschien?Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s